Gorje

Spodnje Gorje

Hiša

184,10 m²
 • klima
 • talno ogrevanje
 • ogrevanje s toplotno črpalko
 • balkon
 • terasa
 • shramba v kleti
 • več parkirnih mest
 • zemljiška knjiga
550.000,00 €

Osnovne informacije o nepremičnini

Transakcija: prodaja
Šifra oglasa: PH02286
Vrsta: hiša
Tip: samostojna
Leto izgradnje: 1927
Leto prenove: 2019
Velikost: 184,10 m²
Parcela: 1.463,00 m²

Opis

Gorje - popolnoma obnovljena starejša stanovanjska hiša z gospodarskim poslopjem in veliko zemljišča, na sončni lokaciji.

Hiša se nahaja v Spodnjih Gorjah, na sončni lokaciji. Pred kratkim je bila popolnoma obnovljena tudi cesta, ki pelje mimo hiše, dostop do hiše pa je možen tako iz zahodne kot iz južne strani. Lokacija je idealna za stalno bivanje, kot tudi za sobodajalstvo (gospodarsko poslopje, velik vrt). V neposredni bližini je Vintgar, izredno  obiskana  naravne znamenitost. Sotesko je izdolbla reka Radovna,  ki teče mimo obeh stavb, ki jih prodajamo, vhod v sotesko pa je  oddaljen le  600  m od obeh stavb. Ta 1,6 kilometrov dolga soteska je zarezana med veličastnimi navpičnimi stenami hribov Homa in Boršta, krasi pa jo reka Radovna s slapovi, tolmuni in brzicami. Čez sotesko je po lesenih mostovih in Žumrovih galerijah speljana učna pešpot, ki se zaključi z mogočnim 13 metrov visokim rečnim slapom Šum, ki je eden izmed treh rečnih slapov v Sloveniji. Blizu je tudi glavna cesta ki vodi do Pokljuške planote. 

Hiša je bila zgrajena leta 1927, gospodarsko poslopje ob hiši pa leta 1951. Leta 2019 je bila hiša v celoti obnovljena, odvil pa se je tudi začetek del v gospodarskem poslopju (predpriprava za izgradnjo apartmajev).

Okolica hiše je bila odkopana, temelji so bili na novo zaliti, okolica je lepo urejena z brušenim betonskim ploščam. Celotne prenove je bila deležna tako zunanjost hiše (streha, fasada, izolacija, okna), kot tudi notranjost (vrata, stene, talne obloge-keramika, nameščeno je bilo talno gretje - vsako nadstropje ima ločeno omarico, vodovodne in elektro instalacije, kopalnici..). Stekla je tudi predpriprava za izvedbo mansardnega dela - podstrešja, kamor je speljana tako elektrika, kot tudi voda in odtoki, ter nameščena mrežica + lepilo in omet. Gospodarsko poslopje še ni zaključeno, a je začetek del stekel skladno z načrti za izvedbo dveh apartmajskih enot v pritličju, naknadno pa bi lahko v nadstropju izvedli še eno večjo apartmajsko enoto. Gospodarsko poslopje ima tudi svoj števec za elektriko, vodo, ter svoj priključek na kanalizacijo. 

Hiša je res lično urejena, ter izdelana kvalitetno kot taka pa pripravljena na takojšnjo vselitev. 

Posest obsega:

a) stanovanjsko hišo:

 • klet: kotlovnica, shramba - skupaj približno 31,50 m2
 • pritličje: hodnik, kuhinja z jedilnico, spalnica, garderobna soba, shramba, kopalnica, stopnišče - skupaj približno 72,60 m2
 • nadstropje: stopnišče, hodnik, 2 spalnici, kabinet, dnevno-bivalni prostor (s pogledom na Blejsko jezero), kopalnica, balkon, stopnišče v podstrešje - skupaj približno 80,00 m2
 • podstrešje: predpriprava narejena - skupaj približno 52,00 m2 stojne višine

b) gospodarsko poslopje:

 • pritličje (neizdelano): dve apartmajski enoti - skupaj približno 72,20 m2
 • nadstropje (neizdelano) - skupaj približno 65,00 m2 stojne višine

Mesečni stroški:

 • elektrika cca 153 EUR/mesec - ogrevanje, elekt. + hlev 25 EUR/mesec)
 • komunala cca 42 EUR/mesec

Hiša ima res veliko površino zemljišča - 1.463,00 m2 (v celoti stavbno zemljišče), to pa novemu lastniku predstavlja široko paleto različnih opcij; bodisi lahko zemljišče razparcelira in del proda, bodisi si uredi večje parkirišče, vrt, bazen...

Prodajalec pogojuje prodajo s tem, da mu kupec povrne del stroškov, ki nastanejo pri prodaji nepremičnine.

Prosimo  stranke, ki jih  nepremičnina zanima,  da za vse informacije pokličejo  našo  družbo Makler Bled d.o.o.,  obenem pa se bomo  lahko dogovorili za ogled nepremičnine.  Prosimo  stranke, naj  ne  ogledujejo nepremičnine sami,  ter brez predhodne najave.

Podobne nepremičnine

prodaja
93.000,00 €

Bohinj

Hiša

36,00 m²
prodaja
289.000,00 €

Radovljica

Hiša

186,00 m²
prodaja
493.000,00 €

Kranj

Hiša

425,00 m²
prodaja
148.500,00 €

Radovljica

Hiša

164,00 m²